Rachel Kenesei

rachel@kenesei.eu

Zenélni, zenét tanulni csodás dolog. Mindegy hány évesen is vágunk bele az utazásba, biztos sok örömünk lesz benne.

Nekem szerencsém volt. Még az iskolai ének órák, és a kötelező szolfézs órák sem tudták kedvemet szegni.
A konzervatóriumban Juhász Gábortól tanulhattam. Gábor végtelen türelemmel, és muzikalitással segített a zene világának felfedezésében.
Ebben a szellemben igyekszem én is támogatni és inspirálni tanítványaimat. A gitár csupán eszköz, hogy szavak nélkül fejezhessük ki gondolatainkat, érzelmeinket. A hangszeres tudás mellett a zeneelmélet megismerési teszi igazán teljessé a zenei élményt, hiszen így már nem csak halljuk, vagy játsszuk, de értjük is.

:D

GYIK

Botfülem van?
Ha valakiben megszületik az igény, hogy gitározni tanuljon, tegye bátran. Lehet, hogy van akinek picit könnyebben megy, de alapvető emberi készségünk a zene. A befektetett munka biztos sikerélmény, és örömforrás.

Túl öreg vagyok, hogy belevágjak?
Bármikor el lehet kezdeni. Az agyunk fantasztikusan alkalmazkodó. Nem a kor, hanem a gyakorlás számít. A zenélés örömöt, pedig minden korosztálynak biztosít.

Gyerekek hány éves kortól kezdhetnek gitározni tanulni?
Játékosan óvodás gyerekek is tanulhatnak zenét. Egy konkrét hangszeren való gyakorlást elkezdeni 5 éves kor körül bátran lehet. Persze ilyenkor a hangsúly a játékosságon, kedvcsináláson és alap készségek fejlesztésén van.

Milyen gitárt vegyek?
Ez sok mindentől függ. Mennyit szánunk rá? Milyen zenét akarunk játszani? Érdemes talán a legolcsóbb 'hangszereket' kerülni, hiszen a tanulás örömét veheti el, egy rossz eszköz. Szívesen adok tanácsot. Együtt elmehetünk a boltba kiválasztani a megfelelő hangszert.